Plezier voor meer dan twee paar voeten

Sjansee mag naar NK dansen 

 Vergeet Dancing with the Stars, Sterren dansen op het ijs en So You Think You Can Dance. In Tripodia gaan ook elke vrijdagavond de voetjes van de vloer. En vanaf deze week zal er extra hard getraind worden. Want danslub Sjansee is uitgenodigd voor het Nederlands Kampioenschap G-dansen in Ermelo. De dansclub voor verstandelijk gehandicapten krijgt op 16 november de kans om te schitteren op het hoogste podium in Nederland. 

‘‘Ik geloofde het eigenlijk allemaal niet’’ 

Het begon allemaal met een onverwachts telefoontje van Cor van de Stroet, voormalig Nederlands kampioen standaard- en allrounddansen en voorzitter van de jury van het tv-programma Dancing with the Stars. ‘‘Ik geloofde het eigenlijk allemaal niet’’ vertelt Marco van Rijn die vrijwilliger is bij Sjansee. Het is de eerste keer dat de dansclub mee mag doen aan het Nederlands Kampioenschap. ‘‘Het is allemaal nog even afwachten hoe het loopt. Maar het wordt vast één groot feest. Er zijn diverse artiesten zoals Lucile Werner en Imca Marina. Je sluit af met het Wilhelmus en er is een vlaggenparade. Eigenlijk is het een soort mini Olympische Spelen’’ glimlacht de dansleraar. ‘‘Ik denk dat wij niet kunnen wachten om te beginnen’’.

sjansee

”Elke keer als je ze spreekt dan hebben ze het over”

Het feestelijke nieuws werd met de deelnemers en familie tijdens het diplomabal verteld. ‘‘Toen ik vertelde dat we naar het NK mochten ging er vijf minuten applaus aan voorraf en tien minuten applaus aan achteraf. Elke keer als je ze spreekt dan hebben ze het over. Ze raken er niet over uitgepraat. Het is dus heel belangrijk voor ze. Ze hebben nu een doel om voor te gaan. Maar het is voor ons als vrijwilliger ook belangrijk. Het is namelijk een stukje waardering voor wat je doet’’.

”We worden kampioen!”

‘‘Er moet nog een hoop gebeuren. Maar dat hebben we er graag voor over’’. Om het NK mogelijk te maken moet de dansclub nog een hoop geld inzamelen. Daarom wordt er onder andere op 4 oktober een sponsoravond gehouden in Tripodia. Wilt u de dansschool steunen en naar het NK helpen? Stuur dan een mail naar dansclubsjansee@hotmail.com. Volgens Marco maakt Sjansee zeker kans op het NK. ‘‘Natuurlijk! Je gaat er voor. Ik zeg we worden kampioen!’’.

Een reactie op Plezier voor meer dan twee paar voeten

  1. Marco zegt:

    Goed gedaan, een super mooi stuk

Plaats een reactie